Lietuvas Banka drīzumā izlaidīs monētu ar nominālvērtību 1,5 eiro

Portāls nra.lv 27.aprīlis, 19:15
 
Lietuvas banka
Drīzumā Lietuvas Banka laidīs apgrozībā monētu ar mazliet negaidītu nominālvērtību - pusotrs eiro, ziņo Lietuvas medijs "tv3.lt”

Monētas tēma - pasaka par 12 brāļiem. Tā ir labi zināma lietuviešu tautas pasaka par māsu, kura meklē savus noburtos brāļus.

"Pasaka uzsver sadarbības, neatlaidības un apņēmības nozīmi izaicinājumu pārvarēšanā. Šī pasaka ir vērtīgs mācību līdzeklis, kas nodod nākamajām paaudzēm tautas vērtības un morāli,” Lietuvas Banka raksturo jauno monētu.

Tā tiks izgatavota no vara un niķeļa sakausējuma. Monētas diametrs būs 27,50 milimetri un svars 11,10 grami. Salīdzinājumam - parastās 2 eiro monētas diametrs ir 25,75 mm un svars 8,50 g, līdz ar to tā būs mazliet lielāka un par pāris gramiem smagāka par "divīti”.

tv3.lt

Kā informē Lietuvas Banka, jaunās 1,5 eiro piemiņas monētas māksliniece ir Egle Žemaite. Jaunās monētas paredzamais iepriekšējās izplatīšanas sākums ir šā gada 15. maijs, bet oficiālā izlaišana tiek plānota nedēļu vēlāk - 22. maijā

Jaunās monētas tirāža ir 30 tūkst. gab. un cena EUR 2,50 (ar PVN). Jaunā piemiņas monēta tiek kalta "Lietuvos monētu kaltuvē".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas