Traģiska ziņa par studenti, kura Kauņā noleca no tilta: viņas līķi upe aiznesa uz Krieviju

tautaruna.lv 9.maijs, 11:30
 
Ilustratīvs attēls / depositphotos.com
22 gadus vecās studentes meklēšana Lietuvā beigusies ar traģēdiju. Četrus mēnešus pēc viņas pazušanas izrādījās, ka meitenes līķi Nemunas upe aiznesusi uz Krieviju.
Kauņas rajona policijas komisariāta darbinieki saņēma informāciju, ka Krievijā, Kaļiņingradas apgabalā, atrasts jaunas sievietes līķis. Pēc provizoriskiem datiem, tā ir ir lietuviešu studente, kura pazuda 12.janvārī Kauņā.

"Paredzēts, ka līķa identificēšanai tiks veiktas papildu pārbaudes," raksta Lrytas.lt, atsaucoties uz Kauņas policijas ziņojumu. Vienā no pilsētas hosteļiem dzīvoja meitene, kura no Klaipēdas ieradās mācīties Kauņā. Īsi pirms traģēdijas viņa sociālajos tīklos publicēja satraucošu ziņu, ka tikusi pazemota.

"Es esmu uz Radzinauska (Lampedžu) tilta. Es nevēlos dzīvot pasaulē, kurā uzvar izvarotāji," bija teikts 12. janvārī ap pulksten 4:00 publicētajā Facebook ierakstā meitenes profilā. Tur meitene aprakstīja citas detaļas un nosauca cilvēkus, kurus viņa uzskatīja par saviem pāridarītājiem. Tie ir viņas vienaudži - trīs puiši un viena meitene.

Portāls Lrytas.lt, pārbaudot internetā publiski pieejamo informāciju, nonācis pie secinājuma, ka visi šie cilvēki ir Kauņas universitātes studenti. Tajā pašā naktī pazuda 22 gadus vecā meitene. Pēc telefona signāla noskaidrots, ka pēdējo ierakstu viņa veikusi, patiešām atrodoties uz minētā tilta vai tā tuvumā.

Portāls Lrytas.lt sazinājās ar Kauņas prokuroru Arunu Čepkausku, kurš izmeklē šo lietu. Viņš portālam pastāstīja, ka nopratināti daudzi liecinieki - viņas radinieki, klasesbiedri un citi paziņas. "Neviens no viņiem neapstiprināja, ka meitene būtu cietusi no pazemošanas, šobrīd nav faktu, ka tas varētu būt noticis," sacīja Čepkausks. Viņš sacīja, ka arī visi četri studenti, kurus viņa nosauca savā vēstījumā, sniedza liecības.

Lrytas.lt rīcībā esošā informācija liecina, ka neviens no viņiem neatzīst, ka būtu viņu pazemojis vai kā citādi aizskāris.

Tūlīt pēc pazušanas policijas darbinieki pārmeklēja Nemunas upes krastu, hosteļa, kurā dzīvoja meitene, apkārtni, tika izmantoti droni, tika iesaistīti policijas kinologi ar dienesta suņiem, kā arī tika pārskatīti videonovērošanas kameru ieraksti. Ugunsdzēsības dienesta ūdenslīdēji sākotnēji nevarēja veikt zemūdens meklēšanu, jo tobrīd, janvāra vidū, upē bija ledus un tas bija bīstami, taču pēc kāda laika laikapstākļi to ļāva izdarīt.

Portāls Diena.lt vēsta, ka mirušās meitenes māte atpazinusi meitu un viņas mantas pēc fotogrāfijām, kas saņemtas no Krievijas ar Interpola palīdzību. Kā vēsta portāls, līķis izskalots krastā Nemanas upē Kaļiņingradas apgabalā, netālu no robežkontroles punkta.

13.aprīlī vietējie mediji ziņoja par Krievijas robežsargu atklājumu, aicinot sazināties tiem, kuri meklē līdzīga vecuma pazudušu meiteni. Sieviete Lietuvas policijai nosūtīja saiti uz šo rakstu. Lietuvas likumsargi sazinājās ar Interpolu un lūdza palīdzību. Pagājušajā nedēļā no Krievijas tika nosūtītas mirušās meitenes un viņas mantu fotogrāfijas. Lai gan māte pēc fotogrāfijām jau atpazinusi savu mirušo meitu un viņas mantas, lieta tiks slēgta tikai pēc oficiāla ekspertīzes atzinuma saņemšanas.

Prokurors Čepkausks portālam Lrytas.lt sacīja, ka nevar prognozēt, cik ilgas būs tiesu medicīniskās pārbaudes un kad studentes mirstīgās atliekas no Krievijas nonāks Lietuvā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas