Eiropas politiķis izsaka draudus Putinam

tautaruna.lv 3.maijs, 7:20
 
pexels.com
Polija draud Krievijai, ka tai nav izredzes uzvarēt, ja Vladimirs Putins liks savai armijai iebrukt valstī, raksta "Daily Star".
Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paziņojis, ka "nemaz nebrīnītos", ja Krievija uzbruktu Polijai.

Ja kaut kas tāds notiktu, ministrs ir pārliecināts, ka Krievijai nebūtu izredzes uzvarēt. Viņš uzskata, ka Polija uzvarētu, jo tai ir daudz spēcīgāku karavīru nekā Krievijai.

Viņš sacīja: "Krievija mūsu vēstures 500 gadu laikā ir daudzkārt uzbrukusi Polijai. Taču šajā scenārijā Krievija zaudētu, jo mēs, Rietumi, esam daudz spēcīgāki par Krieviju. Ukraina nekaro viena. Pretēji tam, ka tas bieži notika pagātnē, mēs necīnīsimies vieni."

Šādi paziņojumi nākuši klajā pēc tam, kad Putins noraidīja izskanējušas ziņas, ka agresorvalsts gatavojas uzbrukt arī Polijai un Vācijai. "Viņu [NATO] paziņojumi par mūsu iespējamo nodomu uzbrukt Eiropai pēc Ukrainas ir pilnīgas muļķības," sacīja Putins.

Ārlietu ministrs Sikorskis apgalvoja, ka Vācijas politiķi ir viņam piekrituši, ka, ja Krievija izlems uzbrukt NATO valstīm, tad tas varētu notikt tikai pēc četriem vai pieciem gadiem, jo šobrīt viņu armijai nav tādu resursu. "Bet lieta ir tāda, ka pirms Krievija nonāktu Vācijā, tai ir jāiet cauri vairākām citām valstīm," min ministrs, uzsverot, ka cauri Polijai Krievijas armija sveikā netiktu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas