731. vienība - pasaulē nežēlīgāko eksperimentu ar cilvēkiem pastrādātāji

tautaruna.lv 3.maijs, 12:30
 
pexels.com
Karadarbības laikā ne tikai mūsdienās, bet arī pagātnē tikuši pastrādāti dažādi nežēlīgi un prātam neaptverami kara noziegumi. Tiek uzskatīts, ka vienus no pašiem nežēlīgākajiem noziegumiem pret nevainīgiem cilvēkiem pastrādāja Japānas 731. vienība Otrā pasaules kara laikā. Arheologi salīdzinoši nesen, 2023. gadā, uzgāja bunkuru, kur tika spīdzināti tūkstošiem cilvēku, raksta "The Sun".

Bēdīgi slavenais Japānas imperijas atzars Otrā pasaules kara laikā veica šausminošus eksperimentus ar cilvēkiem, nogalinot vairāk nekā 200 000 nevainīgas personas.

Tiek uzskatīts, ka tieši 731. vienība pastrādājusi vienus no šausminošākajiem noziegumiem pret nevainīgiem cilvēkiem, ko pasaule ir pieredzējusi.

731. vienība veica dažādus eksperimentus ar cilvēkiem, lai noskaidrotu kā organisms reaģē uz dažādiem apstākļiem.

Ir dokumentēts, ka testi un eksperimenti tika veikta ar dažādu tautību gūstekņiem. Spīdzināšanai tika pakļauti ķīniešu, korejiešu, krievu un amerikāņu vīrieši. Arī sievietes un bērni kļuva par brutālo spīdzināšanas metožu upuriem.

Gūstekņi tika inficēti ar dažādām bīstamām slimībām, tostarp tīfu, bakām mēri un citām bīstamām slimībām, nošauti, izvaroti un veiktas amputācijas bez īpašas narkozes.

Viens no 731. vienības šausminošākajiem eksperimentiem bija apsaldējumu pārbaude, kad gūstekņu ekstremitātes tika iegremdētas ar ledu piepildītā ūdens vannā.

Viņu rokas un kājas tika turētas aukstajā ūdenī līdz bija sastingušas un uz ādas izveidojusies ledus kārta. Pēcāk 731. vienība izmantoja dažādas prātam neaptveramas metodes, lai ekstremitātes "atsaldētu". Ekstremitātes tika aplietas ar karstu ūdeni, turētas tuvu atklātai ugunij vai vienkārši cilvēki tika novēroti, cik ilgā laikā ekstremitātes pašas par sevi sasilst.

Savukārt tos cilvēkus, kuri tika inficēti ar bīstamām slimībām, "mediķi" novēroja un tiem, kuriem izdevās atlabt, tika nekavējoties nošauti. Savukārt tie, kuri ātri saslima, tiem ļāva noasiņoti uz morga galda, un viņu asinis tika izmantotas, lai inficētu citus gūstekņus.

Citi eksperimenti ietvēra cilvēku pakļaušanu dehidratācijai, nogalināšanu centrifūgās, slimu dzīvnieku asiņu injicēšanu un pakļaušanu rentgena starojumiem.

Tāpat 731. vienība, lai "palīdzētu" cietušajiem atgūt samaņu, iesprostoja tos spiedienu kamerās un vēroja, cik lielu spiedienu cilvēka organisms var izturēt, līdz cilvēks šausminoši iet bojā.

Tāpat šajās nometnēs notika arī ieroču pārbaude. Gūstekņi tika piesieti pie stabiem un uz viņiem no dažādiem attālumiem tika izmēģināti ieroči. Viņi arī saņema nežēlīgus nažu un durkļu dūrienus.

Tiek lēsts, ka sākot no 1936. gada līdz Otrā pasaules kara beigām, pateicoties šai vienībai, eksperimentiem pakļauti un dzīvību zaudējuši ap 200 000 cilvēku.

2023. gada aprīlī tika uziets pamests bunkurs, ko 731. vienība izmantoja briesmīgajiem eksperimentiem. Otrā pasaules kara "šausmu bunkurs" tika atklāts netālu no Andas pilsētas Ķīnas ziemeļaustrumos, un tiek uzskatīts, ka tā ir 731. vienības lielākā eksperimentu vieta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas