Rīdziniece saņem telefona rēķinu no LMT, kas liek brīnīties

tautaruna.lv 25.janvāris 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Žanete ir grāmatvede, tādēļ īpaši lielu vērību pievērš saņemtajiem rēķiniem. Jaunākajā telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēja rēķina sieviete pamanījusi neizprotamu pozīciju, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rēķinā lasāms, ka Žanetei jāmaksā 2,89 eiro +PVN par “Mobilās saziņas pakalpojumiem”. Pēc rēķina izpētes sieviete zvanījusi “LMT”, lūdzot izskaidrot iekļauto pozīciju, taču esot saņēmusi vispārīgu skaidrojumu, ka tas ir par “mobilās saziņas pakalpojumiem” un jautājumi esot jāuzdod citam uzņēmumam.

"Man ir parastais tarifu plāns, neierobežoti zvani. Rēķinā uzrādās, ka esmu izmantojusi SIA “CDR” maksas pakalpojumus. Man galvenā baža ir par to, ka man arī janvārī bija divi zvani no nepazīstama numura. Kad paceļu, saruna pārtrūkst. Vai nākammēness man atkal būs pieskaitīts pie rēķina? Cik būs pieskaitīts? Tas ir likumīgi, ka “LMT” šādas pozīcijas pieskaita pie rēķina? Kā sevi pasargāt," saka Žanete.

Tīmeklī lasāmas vairākas sūdzības par Žanetes pieminēto uzņēmumu. Arī citiem rēķinos iekļautas pozīcijas par it kā saņemtajiem pakalpojumiem.

Telekomunikāciju operatorā “LMT” skaidro, ka šajā gadījumā starp pozīciju rēķinā un ienākošiem zvaniem nav saikne. Maksa iekasēta pēc sadarbības partneru pieprasījuma.

Uzņēmums e-pastā skaidro, ka sieviete esot abonējusi piekļuvi spēlēm.

SIA “CDR”/”SMS Solutions” atbilde: "Esam nosūtījuši pieprasījumu pakalpojuma sniedzējam atsūtīt informāciju par ierīci, lapu, no kuras persona pārgāja uz registrācijas lapu un IP ierīci. No norādītā numura tika pasūtīts izklaides portāla abonēšanas pakalpojums. Registrējoties lietotājs piekrīt noteikumiem un verificē numuru ar saņemto Pin kodu!"
Žanete gan apšauba uzņēmuma pausto informāciju: “Spēles nespēlēju, maksas aplikācijas neizmantoju. Nekādus PIN kodus nekur neesmu vadījusi. Telefonam citi nevar piekļūt!”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas